Ontdek het thema

Jouw mening over het fiets- en voetgangersbeleid in Olen

???

Wat vind jij dat er beter kan aan het fietsbeleid in Olen?

Veiliger oversteekplaatsen. Lange termijnvisie met doordachte oplossingen. Betere aanduidingen en aanwijzers op en naar de fietspaden. Regelmatige controle en onderhoud door het bestuur.

Het fietsen aantrekkelijker maken, kan op verschillende manieren. In Olen beschikt momenteel enkel O.-L.-V.-Olen over een aantal fietsstraten. Ze werden ingevoerd in functie van de scholen. Wat zou jij ervan vinden als er nog meer fietsstraten in onze gemeente zouden komen?

Het gebruiken van de zwakke fietser als verkeersremmende factor is geen oplossing en werkt enkel frustratie en gevaarlijke situaties in de hand. Doorgaand autoverkeer weren is de enige veilige oplossing rondom scholen en woonerven.

Om van de ene Olense woonkern naar de andere te gaan, moet je de E313 of het Albertkanaal oversteken. Wat zou je ervan vinden mochten bepaalde bruggen of tunnels alleen voor niet-gemotoriseerd verkeer toegankelijk zijn?

Ideeën presenteren die niet realiseerbaar zijn is de burger als een idioot behandelen. Welke bruggen en/of tunnels kan er afgesloten worden? Sluizencomplex Olen? Brug in hoogbuul over het kannaal? Brug over E313 in Bulenstraat? Doorgang onder de E313 in Olen? De enige mogelijkheid zijn vrij liggende fietspaden met duidelijk richtingaanwijzers, veilige (verlichte) en duidelijk zichtbare oversteekplaatsen.

Verdergaand op de vorige vraag: stel dat je akkoord bent om bepaalde bruggen alleen voor niet-gemotoriseerd verkeer toegankelijk te maken. Onder welke voorwaarden kan dat dan voor jou?

Zie voorgaand antwoord.
0